Titov Kincse kennel: Mira Európa Győztes

2019. 06. 29.

Európa Kiállítás – Wels /Ausztria/

Mira, kennelem alapító kutyája, júniusban töltötte 10. évét. Nagyon sok mindent éltünk át együtt az évek alatt, több mint 30 kiállításon és számtalan baráti eseményen, kiránduláson vettünk részt. Kiállításokon mindig kitűnő eredményt ért el, emellett 15 CAC és 5 CACIB cím, valamint HPJ(magyar junor győztes) HCH(magyar champion) RoCH(Román champion) SrbCh( Szerb champion), győzött Kulán Sarp Specijalka kiállításon, ahol több mint 70 sárhegyi volt nevezve, Smederevska Palankai Specijalkan, ahol 100 fölött volt a kiállított kutyák száma, de az Európa Győztes cím mindeddig elmaradt, “csak” egy 2. és 3. hellyel sikerült megörvendeztetnie.
Az ausztriai Europa Dog Show-val koronázhattuk volna meg eddigi eredményeit. Egy nagyon közeli barátom esküvőjének rovására, de beneveztem. Barátom régről tudja, hogy itt sokkal többről van szó mint egy kiállításról vagy egy eredményről, sokkal inkább egy álom, egy utolsó verseny, ahol még egyszer átélhetjük együtt a kiállítás adta izgalmat, ahol kutya és gazdája teljes idegzetével csak egymásra koncentrál. Figyelik egymás minden rezdülését, és ekkor akár egy munkavizsgánál meglátszik mennyire volt sikeres az elmúlt időszakban együtt végzett gyakorlás. Persze ez nem feltétlenül látszik az eredményen, de jó érzéssel tölt el egy hibátlanul kivitelezett ringdresszúra.
Nekünk ez aznap a kiállításon nem jött össze, több éve nem volt komoly megmérettetésünk, így kicsit mindketten “rozsdásak” voltunk, de a rutin kihúzott minket, és a legfontosabb pillanatokban a legjobbat mutattuk! Igen, ahogy a címből is olvasható, SIKERÜLT! Mira jelenleg Európa legszebb sárhegyi veterán szukája és én, illetve párom is gyönyörködünk is benne minden nap.
Téttry Attila

 

 

Comments are closed.