Akela Népe Kennel J alom

P1080431

Akela Népe Kennel J alom

2013. 07. 13.

MEGSZÜLETTEK A KÖLYKÖK!!!   KARABAS X DÉVA

Az Akela-Népe Kennelben kölykök születtek 2013.07.09-én. 5 kan és 5 szuka. A szukák 550-650 grammal születtek, míg a kanok, 620-720 grammal!

Fejlettségüket tekintve igen egyöntetű az alom, amit szerintem a képek tükröznek. Déva igen jól evett a vemhesség alatt, így a kölykök is, ő is,  jó kondíciónak örvend.
10 kiskutya nem kevés, ezért gondolkodtam a szelekción. Mikor azonban “felvettem” (mérlegelés, ivar, fejlettség, genetikai sérülés megállapítása stb.), nem találtam rá okot, hogy beleavatkozzak a sorsukba.
Néhány egyednél fehér jegyek vannak a mancson, másoknál fehér mellfolt, ami hiba, de nem kizáró ok a tenyésztésből.
Ráadásul ezek az egyedek (Karabastól már született több alom is) mindig rácáfolnak az esztétikai elvárásokra, és keményebbek, erősebbek, harcosabbak.
Egy először fialó szukánál nyilván nem hagynék meg ennyit, de Déva más, harmadik alom nála. 4 éves, élete teljében lévő szuka. Rendkívüli anya!
Naponta 3X1,5 kg-ot eszik szoptatási idő alatt!! Egy tejcsárda. Az ólba per pillanat még a legyet se engedi berepülni, szó szerint. Nagyon figyel rájuk!!
A fialós dobozt most újítottam fel a fiam “segítségével”, mert Atina leamortizálta az előző alomnál. Déva azonban a második napon az összes kölyköt kihordta a külső helyre, mert ha bement az ólba, alig mert lefeküdni, nehogy valamelyik kölyök megsérüljön.
A kölykök fejlődéséről -szokás szerint- hetente teszünk fel sorozatot, hogy akit érdekel, nyomon tudja követni fejlődésüket.

 

 

Comments are closed.