Együtt a Baráti Kör Kennelek tenyésztői – Kölyökválasztás!!

2021.04.21.

Album: https://www.sarplaninac.hu/hu/kisberi-szurke-farkas-kennel-kepek-j-alom-7-hetesek-7weeks-old/#!

A Baráti Kör Kennelek tenyésztői Morvai Imrénél gyűltek össze, kölyökválasztás apropóján.

Imrénél a kölykök 7. hetesek lettek, és mivel az alom kölykei Imre és Gyula kutyáitól /Muri-Emír x Mery/ származnak, ilyenkor egy kölyök jár a kan tulajdonosnak.

A továbbiakban egyes szám első személyben írok a választásról.

Úgy gondoltam, hogy ez egy kiváló párosítás, és szeretnék egy szuka kölyköt megtartani. A kölyköket már a 6. héten is megnéztem, egy előzetes szemrevételezés során azt láttam, hogy nehéz dolgom lesz, mert nagyon egyformák a kölykök. Némi teszttel készültem, de ebben a korban még korai, ez ki is derült a rövid próbálkozás során.

Az mindig nagyon jó, ha az alom egységes, nincsenek nagy eltérések méretben, megjelenésben, és ez az alom hozta ezt az elvárást.

Aztán több szem többet lát elven négyen vizsgáltuk a kölyköket a 7. héten. Én a hangsúlyt nem feltétlenül a megjelenésre, inkább az idegrendszeri stabilitásra helyeztem. Ezért egy rövid tesztek csináltunk a 4 szuka kölyökkel. A kölykök jól vizsgáztak, és az előző héten már-már kiválasztott kölyök bizonyított nekem, így őt választottam ki.

Ritkán sikerül így együtt lenni, így jól eldumáltunk a választás után. Imre végül elmondta, ő is megtart egy szuka kölyköt, és én szerencsére nem azt a kölyköt választottam.

A kölykök szépek, és reméljük mindenkinek örömöt fognak okozni.

Bodnár Gyula

 

Comments are closed.