Titov Kincse Kennel- ígéretes kölyök érkezett kennelünkbe Macedóniából!

Gora Gazi Baba Volcanoes 5
Gazi Baba Volcanoes Gora megérkezett kennelünkban(2023.03.26)!
Nagyon nagy izgalommal vártuk már ezt a napot, de nem csak én és Feleségem, hanem barátaim is! Nekik ez úton is szeretném megköszönni, hogy elkísértek ezen a túrán ami számomra hihetetlen fontos volt. Anti barátom ott volt velem az első sárhegyim elhozatalánál Osztopánból, 14 évvel ezelőtt is! Vigyázott Mirára a hazafelé úton, aki pár hete még  kennelem tagja volt. Csapó Zsolti akitől akkor hoztuk Mirát és aki megfertőzőtt a fajta iránti szenvedélyével úgyszintén velünk tartott. Bea aki pedig az első három sárhegyijéből kettőt tőlem vett, és azóta 15-re nőtt ez a létszám(fanatizmusa nem vonható kérdőre 🙂
 Lassan 9 éve hoztam Sokolt Koszovóból aki nagyon magasra tette a mércét, azóta csak saját tenyésztésű kutyákat tartottam meg. Szóval nagyon hosszas gondolkodás és körülmények előkészítése előzte meg a kis Gora érkezését.
Volt szerencsém múlt évben 3 alkalommal is a Balkánra látogatni.Tavasszal egyszer Macedóniába a hegyekben autentikus környezetben figyeltünk meg sarpokat, majd ősszel Temerinben egy hagyományörző sarp speciál kiállításon vettünk részt. Itt láttam először Deniz Selim Bona szukáját. Rég fogott már meg ennyire egy kutya! Az már csak grátisz volt, hogy a kiállításon nyert.
Deniz Selim-mel az évek alatt több alkalommal is találkoztunk, mindig szívélyesen fogadtuk egymást. Tudtam róla, hogy  professzionálisan áll a fajtához, de a kutyáit nem ismertem még ekkor.
Néhány hétre rá Macedóniába utaztunk, Kumanovóban volt kiállítás.
Itt volt szerencsém sokkal több időt eltölteni Bona megfigyelésével. Azokat a tulajdonságokat láttam benne ami szerintem egy sarplaninac szukában igazán kívánatos, de ezzel nem csak én lehettem így mert a legtöbb címet ez a szuka nyerte múlt évben.
2023 március 26 rendezték Prof Pavlovic emlékkiállítást Smederevska Palankán, ami jellemzően az egyik legnagyobb mezőnnyel bíró sarplaninac kiállítás. Ha tehetjük ellátogatunk ide,szép emlékek okán is, mivel itt volt Mirával az első kiállításunk is, ahol egyből megnyerte az Izvorni osztályt(a legszebb szuka is ő lett,de akkor még csak a törzskönyvért mentünk). Hasonlóan illusztris társasággal vettünk részt mint most, nem kevés átfedéssel ! Fotót érdemes lesz megnézni!
Ezen a kiállításon vehettük át falkánk új tagját Gorát!
Aznap láttam először élőben Gora apját Champion Astor Viktort.
Nem volt kétségem, kiváló kutyát láttam, de hogy ne csak a múlt emlékeiből  adott jó érzésekből táplálkozhassunk, megkoronázta a napot, hogy Astor Viktor megnyerte a Champion osztályt!
Micsoda kezdet! 😀
Köszönöm Deniz Selim barátomnak a tenyésztői munkáját, professzionalizmusát és hogy ilyen szépen felkészítette az új életére  Gorát!
Az a vislekedés amit a kiállításon mutatott meggyőzött minket arról, hogy nem csak szép de kiváló idegrendszerű kölyök kerül a Titov Kincse Kennelbe.
Ez a viselkedés a falkába való beintegrálás során sem változott, köszöni szépen nagyon jól érzi magát!
Mi hisszük azt , ahogy tenyésztője Deniz Selim is, hogy Gazi Baba Vulcaonos Gora sokra hivatott értékes vérvonalat képvisel, nagyon ígéretes kölyök!
Fejlődéséről folyamatosan fogok megosztani képeket , infókat.
Gora Gazi Baba Volcanoes 2

Comments are closed.